Over mij

Mijn naam is Leon Leijtens. Het gedicht Een streep van Toon Tellegen, waarmee deze website opent, zegt iets over de keuzes die je maakt. Dat zegt veel over mij en wellicht over jou.

Leiding
De leiding nemen. De leiding nemen over je leven zoals het is bedoeld. Vrij om de levensstroom te volgen, niet gehinderd door ervaringen uit het verleden. Dat sprak me aan, maar hoe dan?
Dat is de vraag die me bezighield. Het eerste antwoord dat ik kreeg was: verantwoording nemen voor de keuzes die je maakt, persoonlijk leiderschap tonen. Het leiden van je eigen leven begint met keuzes maken, je grenzen opzoeken en bepalen, strepen trekken, ervoor staan of erover stappen.

Hoe dan?
In de praktijk van alledag krijg je kansen om te bepalen waar je staat, om je plek in te nemen. Maar als je het nog niet precies weet, wat dan? Er zijn genoeg boeken over leiderschap geschreven. Hoe leer je de benodigde eigenschappen? Je raadpleegt bijvoorbeeld een coach of gaat een vorm van therapie volgen. Dat heb ik gedaan.

Leider
De coach heeft me behoed voor de valkuilen waar ik als beginneling makkelijk in zou kunnen stappen.
De lichaamsgerichte psychotherapie liet me via mijn lijf ervaren welke overtuigingen ik heb. En gaf me inzicht over de herkomst daarvan. Om vervolgens nieuw gedrag aan te leren dat beter aansluit bij wat er van mij werd gevraagd.
Zodoende ben ik nu de leider van mijn leven. Ik heb geleerd om grenzen te verkennen en aan te geven, in relatie en samenspraak met anderen. Om ruimte te scheppen voor het innemen van mijn plek. Daarmee de weg vrijmakend voor het leiding geven aan anderen.

Jouw pad?
Op dit pad sta ik je terzijde, je krijgt mijn steun of ik ga je voor, zodat je het wel zelf, maar niet alleen doet.
In jouw tempo, op jouw manier.

Als fundament voor mijn manier van werken hanteer ik lichaamsgerichte psychotherapie op basis van Core Energetica.
Ik heb de 2-jarige Transformatie Training en de 4-jarige Core Energetics Training gevolgd; mijn supervisor is een ervaren core energetisch psychotherapeut / psycholoog.